SOLCELLER

Med et solcelleanlæg, kan du tage et skridt mod en lysere fremtid ved at mindske dit CO2 aftryk og samtidig spare penge på elregningen.

HVORFOR VÆLGE OS?

Er du på udkig efter en pålidelig elinstallatør i Kolding med ekspertise inden for solceller? Så er du kommet til det rigtige sted. HR El-teknik er din pålidelige partner inden for elinstallationer og vedvarende energiløsninger. Med vores ekspertise inden for solceller, kan vi hjælpe dig med at gøre din bolig eller virksomhed mere energieffektiv og miljøvenlig.

Kvalitet & Sikkerhed

Når det kommer til elektriske installationer, går vi aldrig på kompromis med kvalitet og sikkerhed.

Ekspertise

Vi sikrer, at din installation udføres korrekt og i overensstemmelse med de nyeste standarder.

Uforpligtende Tilbud

Vores team af erfarne elinstallatører står altid klar til at hjælpe med et gratis uforpligtigende tilbud.

Solcelleanlæg.

Spørgsmålet om, hvorvidt man skal investere i solceller, er ofte ikke nogen let beslutning. Du spekulerer måske på, hvorvidt energibesparelsen vil opveje omkostningerne, hvor længe levetiden er på anlægget, om taget skal skiftes først, eller måske noget helt andet. Ja, der er mange faktorer der spiller ind, og som er med til at afgøre om solceller er en god idé. Nedenfor vil vi gennemgå det grundlæggende omkring solceller, så du kan træffe den helt rigtige beslutning, der bedst passer til dine behov.

Gå en grøn fremtid i møde.

Solenergi, er en af fremtidens vigtige energikilder. Da det er en vedvarende energiform, får du med solceller mulighed for at producere grøn strøm, med et minimalt CO2 aftryk. Du vil altså med solceller kunne bidrage til den grønne omstilling, og være med til at skubbe klimaet i den rigtige retning.

Spar på elregningen.

I takt med at vi får mere og mere elektrisk materiel og efterspørgslen på strøm er stigende, kan det virke uoverskueligt samtidigt at skulle spare på strømmen. Med solceller får du mulighed for at sænke elforbruget fra dit elselskab, da du selv producere en del af den strøm du forbruger. Dette resultere i, at du kan blive delvist selvforsynende med grøn strøm og samtidig modtage en mindre elregning hver måned.

Hvordan er anlægget opbygget?

Et solcelleanlæg består i grove træk af to dele. Solcellepaneler og en inverter. Anlægget virker ved, at solcellepanelerne omdanner lys til elektrisk jævnstrøm. Før man kan nyde godt af den grønne strøm, er det nødvendigt at omdanne den producerede jævnstrøm til vekselstrøm. Dette gøres ved hjælp af en såkaldt inverter. Inverteren gør det altså muligt at strømmen fra solcellepanelerne kan bruges i elinstallationens elektriske materiel.

Hvor stort skal anlægget være?

Størrelsen på et solcelleanlæg bliver opgivet i KW (Kilo Watt), og indikere hvor stor en effekt anlægget maksimalt kan levere. Det kan være meget svært at svare på, hvor stort et anlæg der passer ens behov, da der er mange faktorer der her spiller ind og man ikke direkte kan regne på hvad der passer bedst til ens husstand.

En vigtig faktor der spiller ind når man skal beslutte størrelsen på sit solcelleanlæg, er den afregningsordning man bliver afregnet efter. Afregningsordningen bestemme nemlig hvordan man bliver afregnet økonomisk med sit elselskab. Med den nuværende afregningsordning, bliver man øjebliksafregnet. Det betyder, at ens elselskab flere gange i timen aflæser differencen mellem hvor meget strøm man har produceret og forbruget. Når man producere mere strøm end man forbruger, sælger man sin overskudsstrøm til sit elselskab. Det er dog her vigtigt at bemærke, at prisen man sælger sin strøm til, ofte er betydeligt lavere end man køber den til. Tjek evt. priser hos dit elselskab.

Solcelle panel

En anden ting man bør overveje, er hvornår man bruger sin strøm. Har man et stort solcelleanlæg der kan producere strøm nok til opladning af to elbiler, men de to elbiler kun oplader om nattet når anlægget ikke producere strøm… ja, så sælger man langt største delen af sin produktion til en lav elpris, med en lang tilbagebetalingstid som konsekvens.

Kombinationen af en øjebliksafregning samt en lav salgspris på sin overproduktion, gør at den optimale størrelse på sit solcelleanlæg, bør være en størrelse hvor man kan nå at bruge største delen af den strøm man producere. Hvis man typisk har sit elforbrug om aftenen, vil et mindre solcelleanlæg derfor være at fortrække. Har man derimod et højt elforbrug i dagstimerne når solen skinner (opladning af elbil, opvarmet jacuzzi, el-opvarmning, hjemme arbejde osv.) så kan et større solcelleanlæg være at foretrække.

Selvom det kan være svært at skulle bestemme størrelsen på sit solcelleanlæg, er der dog en tommelfingerregel som kan anvendes. Forholdet mellem størrelsen på anlægget og sit årlige elforbrug bør som udgangspunkt være ca. 1:1000. Så har man et årligt elforbrug på 4000 kwh, bør et solcelleanlæg på 4 kw være det optimale valg.

Placering af solcellepaneler.

Når man skal beslutte hvor solcellepanelerne skal placeres, er det naturlige valg ofte at montere dem på taget. Har man ligefrem en tagside som vender mod syd, vil dette typisk også være det mest nærliggende. Med et bredt udvalg af montagesystemer, giver det i dag mulighed for at montere solcellepanelerne på langt de fleste tagtyper. Så om du har et skråt eller fladt tag og om taget består at tegl, beton, pap eller eternit, så findes den helt rigtige løsning.

Har man ingen tagsider med en høj solindstråling eller ønsker man af andre årsager ikke at have monteret sine solcellepaneler på taget, har man i stedet mulighed for at montere dem på jorden. Solcellepanelerne monteres her i et skinnesystem som er vinklet mod solen, for at opnå en optimal solindstråling. Skinnesystemet placeres på jorden hvor man ønsker det, hvilket giver en vis fleksibilitet ift. funktion og æstetik.

Solceller til private og erhverv.

Efterspørgslen på solceller er stigende og dermed vælger flere og flere at investere i et solcelleanlæg. Hvorvidt du som virksomhed eller privatperson bestræber dig på at gå en grøn fremtid i møde eller ønsker at spare på elregningen, så findes det helt rigtige solcelleanlæg. Afhængig af det nødvendige forbrug samt muligheden for montage på tag eller jord, tilpasses solcelleanlægget til den enkelte installation.

Har du spørgsmål eller ønsker du at høre mere om solceller, er du velkommen til at kontakte os og høre nærmere på 71 74 74 98.

Få et gratis uforpligtende tilbud på din el opgave!

ANDRE YDELSER

Som din foretrukne elektriker i Kolding og trekantområder, tilbyder vi en lang række ydelser inden for elinstallationer, der med vores erfaring gør det muligt at løse langt de fleste el-opgaver.

El-installation

Som autoriseret el-installatør hjælper vi med alle typer af elinstallations opgaver for både private og erhverv.

Belysning

Skal du have udskiftet lyset til LED eller måske bare have hængt en lampe op? Vi står altid klar til at hjælpe.

Energioptimering

For at spare på energien anvender vi energioptimerede løsninger som både er godt for klimaet og økonomien.

Fejlfinding & Reparation

Når din elinstallationen svigter, står vi klar til at hjælpe! Vi hjælper med både fejlfinding og reparationer.

Data installation

Vi tilbyder data installationer til både hjemme kontoret, kontormiljøer, butikker eller noget helt fjerde.

El-rådgivning

Har du spørgsmål til din elinstallation eller måske et byggeprojekt? Vi tilbyder faglig rådgivning inden for el området.

Tekniq's garantiordning

GARANTI FOR KVALITET

Når du bruger en Aut. El-installatør virksomhed som er medlem af TEKNIQ, er du automatisk dækket af TEKNIQ’s Garantiordning. Dette giver dig mulighed for at få dækket en del af de omkostninger du måtte have, hvis du får medhold i en klage du har indbragt for Ankenævnet for tekniske installationer.

Hos HR El-Teknik er vi medlem af TEKNIQ. Det giver dig tryghed som kunde og er din garanti for at arbejdet bliver udført korrekt.

Du kan læse mere her om TEKNIQ’s Garantiordning

FÅ ET TILBUD

Udfyld felterne i formularen, så kontakter vi dig hurtigst muligt.

Tak for din besked. Vi kontakter dig hurtigst muligt.
Der opstod en fejl under forsøget på at sende din besked. Prøv igen senere.

EMAIL

mail@hr-elteknik.dk

TELEFON / DØGNVAGT

71 74 74 98

ÅBNINGSTIDER

Man-tors: 7.30 – 16.00
Fre: 7.30 – 12.30

EMAIL

mail@hr-elteknik.dk

TELEFON / DØGNVAGT

71 74 74 98

ÅBNINGSTIDER

Man-tors: 7.30 – 16.00
Fre: 7.30 – 12.30